Helgen ja

det var en händelserik sådan.
Några insikter, som jag förvisso redan borde vetat men... men... ibland så har även jag lite miss i kommunikationen med mig själv liksom.

Fredag
Work as usual. Sen hade jag minsann planlagt kvällen. Men eftersom nån envisades med att hinna före så fick det omplaneras lite. Fast det hela blev väldans bra ändå... och som grädde på moset liksom, så serverades det färska räkor och kräftor till kvällsmat. Såna samtal är underbara att få... och som sagt, jag uppskattas liksom ändå... lite mer än vanligt tror jag. Även jag kan liksom sätta ner foten och vara lite auktoritär ;).
Längre framåt kvällen gled grannen in med en flaska rött, direkt från Sicilien... en flaska på 1,5 liter... NU snackar vi flaska i min smak. Nu saknas bara ett Big Joe.

Lördag
Denna dag var planerad lite på var sitt håll liksom. Alla fall under några timmar. Dagen lät mig konstatera följande:
- om man tvättar bilen när det regnar blir man lite extra blöt.
- stäng munnen när du sprutar bilen med avfettningsmedel om du står i motvind, avfettning smakar inte gott....
- en kombi är större än en liten bil = tar längre tid att tvätta.... speciellt om man gör det för hand.
- jag är envis...
- ta en titt i spegeln innan du sedan leker chaffis för att få möjlighet att inte se ut som en rallyförare i ansiktet... smutsig bil = smutsigt vatten + blåst = smutsigt ansikte
- En knack på fönstret och tummen upp är ett gott betyg
- minnet är bra men kort
- dammsugssladdar är onda ting

Kvällen startades sedan med champagne.
Min kock fixade till käket och det blev en underbar fläskkarré som smorts in i ett smör smaksatt med sardeller och citron samt massa rosmarin (direkt från Sicilien). Denna fick vila på en bädd av vitlök och överöstes med rödvin ett antal gånger.... Länge fick den gotta sig i grillen... En Cannellinigratäng gjorde hela skapelsen perfekt och alla kring bordet njöt och överröste, med rätta, kocken med glädjerop och beröm.
Förstår inte hur det om sig att han nu blev designated New Years Chef...
Gott vin, härligt sällskap, sköna konversationer... SÅ ska en lördagkväll spenderas.

Men att vakna halv sex en söndagmorgon... DET var INTE så lattjo.
Turligt nog kunde jag somna om en stund. För att sedan bli serverad kaffe i soffan.

Som ingen kan ha missat blåste det en del.
En sväng med bilen till hög punkt visade ett skådespel över havet. Det såg ut som det riktigt kokade... vågorna slog mot klipporna. Så vackert.
Även nu lärde jag mig nåt. För att undvika att kvävas försök inte andas med munnen i motvind när det blåser 25 sekundmeter.... STÄNG munnen är mitt tips.
När lamporna i taket började gunga och tavlorna på väggarna vibrera smet vi ut för att bevittna det hela lite. Full mundering på och så ut... Det var en lite otäck känsla att känna sig såååå liten i vinden. Hade inte mycket att säga till om utan stapplade liksom fram.
Det var lite tur att vi gick ut just då eftersom det började regna tegelpannor från taken. Bilen behövde räddas och det verkar som vi hann i tid...
Att stå där och se takpannorna komma flygande från taken... presenningar fladdra sönder i vinden och en flaggstång kämpandes på sne.... det var lite.... pirrigt...

Lyckades sedan somna gott....

Hej måndag.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0