Fokus....

Jag har siktet inställt för den här våren, jag vet vad jag behöver göra för att inte tappa bort  mig själv liksom.
Det handlar mycket om att hitta en ny rutin, vardagsrutin. 
Inte helt lätt i den här situationen...
 
Dotra och jag har kommit överens om att i år är det MITT sätt som gäller när det handlar om plugg och skola och träning. Hon är helt med på noterna, även om det trilskas lite. Hon är skärpt och nu vill jag att hon ska använda det fullt ut.
Jag kommer göra allt jag kan för att skapa bästa förutsättningarna för henne. Vilket är under arbete, på många sätt. 
Hoppas på en återkoppling snart.
Dessutom är hon så oerhört klok redan som tonåring, vilket kommer att underlätta för henne. Hon är vad man säger en tonåring med allt vad det innebär, och hon har fullt av kärlek och stöd kring sig... Förvirrade, älskade lilla unge...

Min träning är jag igång med igen. Och som sagt, att få in detta i den vardagliga rutinen behövs och nu har vi hittat fler vägar för att få detta att fungera...
Jag får helt enkelt bli mer otrogen... mot "mitt" gym... DET kommer att underlätta väsentligt. Tackar jobbet för det faktiskt...
 
 
 
Fokus ligger på välmående i mig själv, eftersom det kommer att gynna de kring mig. Jag vet vad jag vill och jag kommer att ta mig dit... med stöd av de som är mig närmast.
 
Vet att mina nära är med mig... <3

Kanske ändå...

Kanske ändå når vi fram, eller jag fram rättare.
 
Alla med ungar/tonåringar i skolan vet vad jag pratar om. Det är få som gillar skolan, tycker det är kul att plugga och så vidare.
Dotra har varit där, och är där ännu, men bra mycket mindre. Jag har varit på henne om läxor och prov, om hur vikigt det är med skolan och att lära sig för att få en bra utbildning. Antar att det HON hört är bla, bla, bla, tjat, tjat, tjat.... Jag menar, det kommer ju från mamma.....
Hennes och många i klassen med henne, inställning är att skolan är ett ställe man träffar kompisar, ett ställe där det gäller att se bra ut och vara omtyckt. Hon har tragglat och haft mycket svårt men den här biten, skulle vilja säga tonårsproblem i ett nötskal, även om hon har varit och är extra utsatt. Fast det är ett annat kapitel, ett kapitel som är på väg att skrivas om.
Hon ÄR smart... Väldigt smart. Jag tragglar med att få henne att förstå detta, att det enda hon behöver göra för att få änny bättre betyg är att fokusera... för om hon får såpass bra betyg utan att fokusera så är möjligheterna oändliga.... och att hon kan bli vad HON villl... om hon fokuserar på det istället för hur hon ska se ut i skolan nästa dag.

Hur som helst.... under senaste åren har jag verkligen varit på henne, vi har pluggat ihop, haft diskussioner inom familjen. Jag är tacksam för de 2 äldre "ungarna" som har kommit med kloka ord, insikter. Den ena som ännu pluggar, MYCKET, och den andra som önskar att det inte hade slarvats bort. De kommer med kloka ord, som stödjer allt som jag sagt... Även hjärtats ord verkar ha fastnat, alla dialoger.
Och hur jag ser och vet det?

1 - När jag kommer hem från jobbet och hon sitter framför tv:n så är meningslösa dokusåpor, sitcoms och andra serier på DisneyChannel, TV3, Kanal5 osv, bortvalda... istället snurrar Animal Planet eller Discovery Channel. Hon sitter även gärna med när vi andra ser På Spåret och andra sådana program.
 
2 - Elevens val är en lektion i veckan där eleverna fritt få välja vad de vill ha. Det kan vara allt från gymnastik, slöjd, musik etc.... Förra terminen valde hon gymnastik och jag jublade... Den här terminen... valde hon ... MATEMATIK!! Jag tokjublade!!!!!

3 - Hon kommer hem från skolan och är tokarg på lärare som inte kan få arbetsro i klassen. "Vi är tillräckligt efter i det ämnet redan...!!!!"

Detta kommer bli en bra termin!

Long time... igen

Förlååååt...
Bad updating...

Året har startat i full karriär så tiden prioriteras till annat som till exempel:
Dotra
Hjärtat
Träning
JOBB
Och mycket annat... Det händer mycket.

PÖSS

Välkommen.....

Välkommen 2013....

Du kommer att fyllas med mycket spännande, fantastiska, härliga, mysiga, minnesvärda stunder.....

 

PUSS....


RSS 2.0