memories....

Detta framkallade många minnen... *skratt* *ler*

Från dagens GP:

Tre åtalas för potatisskjutande
Huruvida ammunitionen bestod av Bintje, King Edward eller någon av de andra knölsorterna framgår inte, men tre män har i alla fall åtalats sedan de skjutit med potatis.

Det var i somras som männen åkte iväg till en plats utanför Alingsås för att provskjuta en hemmagjord potatiskastare som hittats på den ene mannens jobb. Kringboende hörde dock skottlossningen och ringde polisen, rapporterar Metro.

Männen visste inte att apparaten betraktades som ett vapen. De hade åkt till ett ödsligt ställe och sköt ut i sjön för att inte störa någon, förklarade en av dem i polisförhöret.

Det är inte första gången som en potatiskastare blir rättssak. 2006 dömdes en 25-åring från Falun till 80 dagsböter för att ha skjutit med potatis från sin lägenhet. Han hade sett en potatiskastare på tv och byggt ihop den själv. När Statens kriminaltekniska laboratorium provsköt vapnet visade det sig att anslagsenergin var större än hos en revolver. Potatisen slog sönder en 16 millimeter tjock spånplatta.

Potatiskastare eller potatiskanoner är ett slags hemmagjort vapen som byggs av ett avloppsrör och har vanlig startgas, spraydeodorant eller hårspray som drivladdning. Även andra frukter och grönsaker kan användas som ammunition. De bedöms som livsfarliga på grund av kraften och faller normalt under vapenlagen.

TT

Kommentarer
Postat av: The Librarian

ASG!!! Drar mig till minnes...

2009-10-15 @ 11:04:47
URL: http://littlelibrarian.blogg.se/
Postat av: MrsBloodyKisses

Hehe!!!!!!!!!!!!!!

2009-10-15 @ 15:25:55
Postat av: Lisa

Ha ha ha. Och så lägger de ut "receptet" på hur man gör detta vapen i slutet av texten :D

2009-10-16 @ 08:38:27
URL: http://stallhallekila.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0